.

Uzaktan Öğretim Dersleri İçin (AİİT-II ve TD-II) BAHAR Dönemi ARASINAV Programı

18.02.2020

ÖNEMLİ UYARI: Mümkün olduğunca sınava mesai saatleri içinde (09:00 - 17:00) girmeye çalışınız. Sisteme giriş için OBS Şifrenizi unutursanız okulunuzdaki öğrenci işleriyle görüşerek şifrenizi değiştiriniz. Sisteme girip giremediğinizi test etmek adına sınavdan 1-2 gün önce sisteme girerek deneme yapınız, varsa yaşadığınız bir sorun bunu sınavdan önce çözünüz.

1) "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II" ile "Türk Dili II" derslerinin ara sınavları aynı gün yapılacaktır.

2) Her iki ders içinde Uzaktan Öğretim Sisteminde sınavlar saat 09.00'da aktif olacaktır. Aynı gün saat 22.00'da sona erecektir. Öğrenci belirtilen saat aralığında istediği zaman sisteme girerek sınavlarını olabilir. Sınava başladıktan sonra "Sınav Süreleri" başlar. İlgili dersin Öğretim Elemanı sınav süresini ne kadar belirlemişse "öğrenci sınavı başlattıktan sonra" o süre geçince sınav süresi sona erer. Öğretim Elemanının belirlediği süre aralığında tüm sorulara cevap vermek zorundasınız.

3) Sınav günü mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrenci olursa normal derslerse olduğu gibi "Mazereti İçin Dilekçeyle Akademik Birimine" başvurması ve yönetim kurulu uygun görürse öğrenciye "Mazeret Sınavı" yapılması prosedürü uygulanmaktadır. Mazeret Sınavına girecek olan öğrencileri Akademik Birim olarak “Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezine” bildirdikten sonra Mazeretli Arasınava katılabilirsiniz.

4) Uzaktan Öğretim Dersleri İçin “Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi” tarafından Mazeretli Arasınav Günü 24 Nisan 2020 Cuma olarak belirlenmiştir. Sınav saati aralığı yine 09.00 – 22.00’dır.

5) Arasınav sırasında sorun yaşarsanız uzak@mehmetakif.edu.tr eposta adresine sorununu yazarak destek alabilir. Arasınava katılmak için “ http://uzak.mehmetakif.edu.tr ” web adresine Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) hesap bilgilerinizle giriş yapmanız gerekmektedir.

6) Arasınav uzaktan (online) olacaktır. Final sınavı ise sınıf ortamında yapılacaktır.

7) Uzaktan (online) yapılan arasınavın not ortalamasına etkisi %20, final sınavının ise %80'dir.

Tüm Akademik Birimlerin Arasınav Programı Ekte Yayınlanmıştır.

UYARI:

Üniversitemiz Önlisans/Lisans yönetmeliğinde 10/07/2019 tarihinde yapılan değişiklikle madde 20’nin 3. Fıkrasının b bendi ”Dersin yarıyıl/yıl içinde yapılan ara sınavına/sınavlarına katılmak zorunludur.” olmuştur. Bu nedenle Üniversitemiz tüm öğrencilerinin yarıyıl sonu/bütünleme sınavlarına katılabilmesi için ilgili yarıyıl arasınavlarına katılma zorunluluğu vardır.

Görseller

DUYURULAR/HABERLER

  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Yabancı Dil (İngilizce) Dersi İle İlgili Bilgilendirme | 01.03.2024
  • Uzaktan Eğitim Öğrenme Yönetim Sistemine Giriş ile İlgili Kılavuz | 03.10.2022
  • MAKÜ Öğrencileri İçin Ücretsiz Office 365 | 05.10.2020